La sorprenent biografia d’una dona (1797-1858) que, tota sola i amb pocs recursos, va fer dues voltes al món i es va endinsar en territoris on es jugava la vida.
Ida Laura Pfeiffer, nascuda a Viena el 1797, va ser la gran viatgera de mitjan segle XIX. Va ser tan famosa a l’època que se la va comparar amb Ibn Battuta i Marco Polo. Amb quaranta-quatre anys, ja separada i amb els fills independitzats, va decidir realitzar el seu somni de recórrer el món. Ho va fer sola i amb pocs recursos, finançant-se amb la venda d’insectes, cargols i petits invertebrats que recollia als museus europeus. Ella va ser la primera dona blanca que va trepitjar regions hostils de Borneo i Sumatra, arriscant-hi la vida. En només setze anys va visitar Terra Santa, Islàndia i Madagascar i va fer dues voltes al món.
Per cada viatge va escriure un llibre, uns textos que són una delícia, farcits d’aventures, històries, anècdotes, curiositats i coneixement; són pura emoció, explicada amb el seu humor particular.
Xavier Sistach ens transporta a aquesta vida extraordinària i a una època extremadament estimulant, i amb les nombroses imatges antigues que acompanyen el text anima el lector a repetir personalment els viatges d’Ida Pfeiffer.