• La cuina dels cartoixans

    Costumaris d'Escaladei i de Montalegre

    Barcino EAN 9788472269026 Veure altres productes de la mateixa col·lecció
    Volum número 5 de l’exitosa col·lecció de receptaris històrics de cuina catalana, Set Portes. Conté els primers receptaris de l’època moderna, quan arriben per primer cop a Catalunya els aliments procedents d’Amèrica, com el tomàquet, la patata o el pebrot. A partir d’aquest moment la cuina catalana...
    Ancho: 120 cm Largo: 180 cm Peso: 250 gr
    Disponible en 7 dies
    23,00 €
  • Descripció

    • ISBN : 978-84-7226-902-6
    • Encuadernació : Libro
    • Data d'edició : 01/05/2022
    • Any d'edició : 2022
    • Idioma : Català
    • Nº de pàgines : 440
    • Col·lecció : Receptaris històrics de cuina catalana
    • Nº de col·lecció : 5
    Volum número 5 de l’exitosa col·lecció de receptaris històrics de cuina catalana, Set Portes.
    Conté els primers receptaris de l’època moderna, quan arriben per primer cop a Catalunya els aliments procedents d’Amèrica, com el tomàquet, la patata o el pebrot. A partir d’aquest moment la cuina catalana farà un tomb per sempre.

    El llibre presenta dos manuscrits diferents: el Llibre de cuina d’Escaladei, i el Llibre molt apte per al govern de la cartuxa de Montalegre. El primer, pel seu contingut culinari i per les seves característiques, l’hem de considerar representatiu de la cuina elaborada en el mo-nestir durant la segona meitat del segle XVI, representativitat que romandrà fins els primers anys del següent. En canvi, el contingut del manuscrit de Montalegre reflecteix la pràctica culinària de les darreres dècades del segle XVII i que encara es practicava en la segona dècada del segle XVIII. Aquesta seqüència ens permet observar una lenta dinàmica de can-vi dels sistemes alimentaris amb novetats significatives respecte dels productes i les elabo-racions.

    Com en la resta de títols de la col·lecció, els manuscrits van acompanyats dels correspo-nents estudis històric, filològic i gastronòmic, a cura de Maria A. Pérez Samper, Jordi Ba-ges, Jaume Dantí, Marc Sogues i la Fundació Alícia.

    A més a més, en tractar-se del primer volum corresponent a l’època moderna, conté un estudi extraordinari sobre els nous aliments americans a la cuina catalana.

Subscriu-te al nostre butlletí

Subscriu-te i rebràs totes les nostres novetats. Zero SPAM, només continguts de valor.
He llegit, comprenc i accepto la política de privacitat
Informació sobre el tractament de dades